+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Gyűrű férfiaknak: íme a legjobb tippek, hogy hogyan érdemes viselni!

Kövér Szilvia
2022.10.19 15:46
Gyűrű férfiaknak: íme a legjobb tippek, hogy hogyan érdemes viselni!

Gyűrű férfiaknak: íme a legjobb tippek, hogy hogyan érdemes viselni!

 

Már régen is úgy vélekedtek, hogy a gyűrű férfiaknak egyet jelent a hatalommal, valamint tekintélyt kölcsönöz, és erőt szimbolizál. Gondoljunk csak az uralkodókra és befolyásos személyekre. A férfiak nem csupán karikagyűrűt hordhatnak, egyre bővül a termékkör a férfiaknak szánt ékszerek terén, melyek eleganciát, férfiasságot sugároznak. 

 

A férfiak számára készített gyűrűk alapanyagát tekintve is igen széles a választék. A fehéraranytól kezdve a nemesacélig, igen változatos a felhozatal. A megszokott alapanyagok mellett ma már a szilikonból, fából, titánból készült darabok sem ritkák. 

 

Elegáns gyűrű férfiaknak

Talán a legszembetűnőbbek és legismertebbek a pecsétgyűrűk. Ez a férfiasság és a tekintély megtestesítőjeként is nyilvántartott változat mindannyiunk számára közismert. A pecsétgyűrűk általában státusz szimbólumként jelennek meg, de gyakran valahová tartozást is jelképeznek. 

 

Természetesen azok, akik kevésbé hivalkodó gyűrűt viselnének, ugyanúgy számtalan lehetőségből válogathatnak. Elérhetőek ezüst színű nemesacél ékszerek, valamilyen motívummal ellátottak, például kereszttel, de választhatók milánói láncos gyűrűk is és még hosszan sorolhatnánk a szebbnél szebb modelleket. Férfi gyűrű kategóriánkban bárki megtalálhatja a számára optimálisat. 

 

Az igen népszerű milánói láncos gyűrűnk arany és ezüst színben is elérhető. Egy igazi ritkaság, mivel nagyon kényelmes és mutatós is. Az elasztikus kivitelezése extrán komfortos viselést tesz lehetővé. 

 

Szintén remek választás a lánc mintás ezüst színű gyűrű, mely egyszerű, mégis dekoratív. Bármely öltözékhez passzol. Ez teszi igazán kelendővé, hiszen viselhető különleges alkalmakkor és egyszerű hétköznapokon egyaránt. Gyönyörű, fess öltöny szett mellett, de ing és farmer kombináció kiegészítéseként is megállja a helyét. 

 

Mire érdemes odafigyelni a viseléssel kapcsolatban?

Nyilvánvaló, hogy a gyűrűsujj foglalt abban a tekintetben, hogy ott egyedül jegy- vagy karikagyűrű viselhető. Az egyiptomiak úgy vélekedtek, hogy a gyűrűsujjat és a szívet egy ér közvetlenül összeköti, ehhez híven ma is a jobb kéz gyűrűsujján hordjuk a karikagyűrűt. Plusz érdekesség, hogy a rómaiak el is nevezték, Vena amoris-nak, vagyis a szerelem erének. 

 

A pecsétgyűrűt a régi időkben a mutatóujjon hordták, napjainkban inkább a kisujjon terjedt el. A hüvelykujjon is viselhető gyűrű férfiaknak, ahogyan a középső ujjon is, tulajdonképpen nincs megkötés ezen a téren. 

 

Annak tekintetében, hogy egy férfi hány gyűrűt hordhat, nincsen konkrét ajánlás, persze mindenki a saját ízlése szerint határozza ezt meg, ahogyan még komfortos számára. Kézfejenként azért érdemes a maximum 3 gyűrűnél maradni. 

 

A hüvelykujjon egyesek szerint akkor ildomos gyűrűt viselni, ha két másik ujjon is hordunk gyűrűt, ugyanazon a kézfejen. Arra azért célszerű odafigyelni, hogy bizonyos munkakörök megkövetelik a gyűrűviselés mellőzését, ezért munkavégzés idejére le kell venni.

 

Hogyan kombináljunk egyéb kiegészítőt gyűrűvel? 

Amennyiben a gyűrű mellett más kiegészítőre is lenne igény, fontos, hogy az ékszerek harmonizáljanak egymással stílusukat, színüket tekintve. A legegyszerűbb megoldás, ha azonos anyagból készült ékszereket kombinálunk. A markánsabb, fényesebb darabok mellé általában egy szolidabb kiegészítőt célszerű választani. 

 

Ami pedig a ruházatot illeti, a klasszikus fekete-fehér szettek bőséges lehetőséget kínálnak a feltűnő gyűrűk viselésére, és a visszafogottabb modellek esetében is nagy a mozgástér. 


Egy elegáns, sikkes gyűrű a férfiak számára is még extravagánsabb megjelenést tesz lehetővé. Mellé tökéletes választás például egy prémium karóra, mely szintén megtalálható webáruházunk széles választékában.