+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

Bokaláncok

Számtalan okunk lehet arra, hogy igényes, csodaszép kiegészítőket viseljünk, akár úgy is, hogy nem mindenkinek mutatjuk meg: a bokaláncok rejtett ékszerek, olyan apó olyan kiegészítők, melyeket nem mindenkinek szeretnénk megmutatni, nem mindenkihez üzennek és szólnak. Akár személyes, akár kulturális okokból viseljük a bokaláncot, gyakran sokkal többet jelenthetnek, mint egyszerű díszek a testünkön: egy élményt, egy életérzést, vagy akár lehetnek lenyűgöző emlékek is.  Tudj meg mindent a bokaláncokról.

 

Mik a bokaláncok?

Technikailag a bokaláncok, és bokakarkötők a (legtöbbször) női bokán viselt – különböző anyagból készült – ékszerek éskiegészítők. Bár a keleti kultúrában, a keleti nőknek a bokaláncok már évszázadokkal ezelőtt fontos ékszerük és kiegészítőjük volt, nyugaton csak az utóbbi évszázadban váltak ismertté és elismertté: azóta a bokaláncokra úgy tekintünk, mint a bokánk karkötőjére.

A bokaláncok titkos jelentése

A bokalánc lehetne egy egyszerű ékszer is, egy apró kiegészítő, olyan amelyik a kedvességével, a bájával vagy a különlegességével vonzza a tekintetedet, de sokkal több annál: a bokalánc odavonzza a figyelmet, a tekintetet a kiemelendő területre, akár egy piercing vagy egy fogékszer. Számos pletyka kering a bokaláncok rejtett jelentéséről.Az egyik szerint azok a nők, akik bokaláncot viselnek a bal lábukon, azt mutatják, hogy nyitott kapcsolatban élnek (állítólag). A jobb lábon viselt bokaláncnak nincs titkos jelentése a szépségén kívül.

Hol viseld és hol ne a bokaláncot

Mint minden ékszernek a bokalánc viselésének is van etikettje: azt szoktuk javasolni, hogy hacsak nem otthonról, vagy olyan helyen dolgozol, ahol rendkívül laza azöltözködési szabályzat, ne viselj bokaláncot, még akkor sem, ha az egy olyan vékony, finom darab, mint az ezüst színű bokaláncink gömbbel, vagy a pikk medálos bokaláncunk, esetleg az ezüst hullámos pillangós. Van kivétel, mert extra alkalmakkor, fogadáskor, céges eseményeken tökéletes kiegészítője lehet a szettednek, de figyelni kell arra, hogy a kevesebb néha több. Érdemes megfontolni a „hangosabb”, azaz a kicsit csengő, összeérő, kedves hangot adó bokalánc viselését templomban vagy könyvtárban, esetleg temetőben. Ugyanakkor a strandon, nyaraláskor, fesztiválon, minden buliban, és laza összejövetelen lenyűgözhetsz bárkit egy csodaszép bokalánccal.

A bokalánc divat

A bokalánc tipikusan az az ékszer, ahol a finom kidolgozottság, a lenyűgöző szettek és a minimalizmus kerül előtérbe. Egy ilyen ékszer mindig finom, mindig elegáns és általában jelentőséggel bír az, hogy melyik medállal választod.

Az arany színű bokaláncok most kicsit feledésbe merültek, az ezüstszín a divat mert lazábbak, tökéletesen alkalmasak arra, hogy egy csipetnyi bohókás megjelenést adjanak bármelyik esti ruhához. Egy elbűvölő nyári szandállal párosítva klasszikus megjelenést kapunk!Extra tipp: ha az ezüst bokaláncod kecses, kerüld a nagy nyakláncokat és karkötőket.

A gyöngyös vagy több medállal ellátott bokaláncok flörtölősek, vidámak és feltűnőbbek, különösen akkor, ha akár több medállal (ilyen az ezüst hullámos pillangós bokaláncunk, vagy az ezüst csillagos és köves) is rendelkeznek.  Csak kapd fel a kedvenc lábbelid és már mehetsz is.

Ha kétségeid vannak a színeket illetően akkor aranyszabály, hogy válassz egyszínű bokaláncot. Ez egy mesés alapdarab, mert gyakorlatilag bármilyen öltözékhez párosíthatod.

Legyen egy csodaszép bokaláncod, dobd fel a hétköznapokat egy ilyen rejtett ékszerrel és ragyogj magabiztosan minden nap.