+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Különböző gyűrűméretek – hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet?

Kövér Szilvia
2023.08.04 14:51
Különböző gyűrűméretek – hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet?

Különböző gyűrűméretek – hogyan válaszd ki a legmegfelelőbbet?

 

Amikor a gyűrűméretek kerülnek szóba, a legtöbben eléggé bizonytalanok, ez sajnos nem meglepő, hiszen bármennyire is népszerűek az ujjunkon viselt ékszerek, mégis sokan találomra választanak, “remélhetőleg jó lesz” alapon.

 

Az alábbiakban segítünk néhány hasznos tippet, hogy mire ügyelj a választás során, és hogyan határozd meg a méreted.

 

Így igazodj el a gyűrűméretek útvesztőjében!

A stílusos gyűrűk viselése éppúgy hozzátartozik a mindennapi szettünkhöz, mint a kedvenc táskánk. Nélkülük egyetlen lépést sem tennénk a lakáson kívül. Ha te is hasonlóképpen vélekedsz, biztosan hálát adsz azért, hogy sikerült néhány csodálatos darabot éppen a jó méretben megtalálni. Vagy mégsem?

 

Egy kicsit laza, de azért rajta marad az ujjadon, csak azért hordod, mert eszmei értéke van, hiszen egy szerettedtől kaptad? Esetleg félsz felhúzni, mert attól tartasz, hogy a szappanos módszerrel sem veheted le többé?

 

Bármelyikről is legyen szó, segítünk, hogy a következő gyűrűd tökéletesen illeszkedjen. A jó hírünk számodra, hogy a meglévő darabjaidtól sem kell elbúcsúznod, viselheted például nyakláncra fűzve, s így a számodra fontos ékszerek mindig veled lehetnek, csak esetleg másképp. Dönthetsz úgy is, hogy elviszed egy ékszerészhez, aki átalakítja, korrigálja, hogy optimálisan illeszkedjen.

 

Nézzük is méreteket! Az átlagos női gyűrűméretek 52-es és 57-es értékek közé esnek, az extrán vékony női ujjakhoz viszont a 43-51-es tartomány felel meg. A kicsit erősebb ujjakra már kényelmesebb lehet egy 59-es ékszer. Férfiak esetében a 60-63 közöttiek az átlagosak, a 65-75-ös számozású gyűrűk viszont már ritkábbak. 

 

Hogyan határozd meg a saját méreted?

A legegyszerűbb módja, ha fogsz egy ruhacentit vagy mérőszalagot. Előbbivel könnyebben megnézheted az ujjad kerületét, azonban a mérőszalagos megoldáshoz egy papírdarabot is segítségül hívhatsz. Ezt tekerd körbe az ujjadon, jelöld be a méretet, majd kiegyenesítve meg is mérheted a mérőszalaggal.

 

Egy megfelelően passzoló régebbi gyűrűd alapján is meghatározhatod az ideális méretet. Ez esetben mérd meg a belső átmérőjét. Rengeteg táblázat is elérhető, ahol nagyjából megsaccolható, hogy az adott átmérő körülbelül milyen számozású gyűrűnek felel meg. Például egy női 13,6 mm-es gyűrű átmérőhöz 43 mm-es ujj kerület tartozik, míg az 50-eshez 15,9 mm.

 

Amint sikerült belőnöd az értéket, el is kezdheted átbogarászni webáruházunk széles választékát, hogy meglelhesd a következő stílusos gyűrűdet. Az egyes termékekre kattintva láthatod a paramétereket (körméretet, átmérőt), melyek ismeretében könnyen kiválaszthatod a számodra megfelelőt. 

 

Persze, ha nagyon tanácstalan vagy ennek kapcsán, és úgy érzed, hogy nem sikerült a legjobban a saját mérésed, ne keseredj el! Vidd el az egyik legjobban passzoló ékszeredet egy szakemberhez (vagy ismerősödhöz), aki ért hozzá, és a segítségével együtt meghatározhatjátok.

 

Egy szuper megoldás: állítható gyűrű

Léteznek olyan modellek is, amelyek személyre szabottan állíthatók az ujjméret alapján, mint például a webáruházunkban megtalálható ezüst színű oversize állítható gyűrű, amely vagány és stílusos. Bármikor viselheted, és a kényelem terén sem kell megalkudnod. 

 

Nem véletlenül szeretik ezeket a típusokat olyan sokan, hiszen az ujjunk mérete életünk során változhat, és bár a legkedvesebb darabjainkat elvihetjük ékszerészhez korrekcióra, jól jön néhány olyan ékszer, amely mindig passzolni fog, csupán be kell állítanunk a nekünk megfelelő méretre.