+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

A férfi gyűrű jelentősége napjainkban

Kövér Szilvia
2023.08.28 12:36
A férfi gyűrű jelentősége napjainkban

A férfi gyűrű jelentősége napjainkban

 

Az ékszerek mindig is a tekintélyt, hatalmat szimbolizálták, különösen igaz ez a férfi gyűrű esetében, nem véletlenül viselték már a régmúltban is a befolyásos személyek. Ám ez nincs másképp napjainkban sem, annyi különbséggel, hogy jelentősen kiszélesedett a paletta, így a hangsúlyos pecsétgyűrűk mellett megjelentek a szolidabb változatok is, amelyek szinte minden öltözethez illeszkednek.

 

Mit jelképez a férfi gyűrű?

Egy elegáns ékszer stílusosságról, jó ízlésről tanúskodik. A régi időket megidéző pecsétgyűrűk afféle státuszszimbólumok, a hatalomra, befolyásosságra, férfiasságra utalnak. Manapság azonban sokkal nagyobb szerepet kap az egyéni stílusunk kifejezése, s az egyediség jegyében még több kiegészítőre vágyunk. Mi lehetne jobb önkifejező eszköz, mint egy extravagáns ékszer? 

 

Webáruházunk férfi gyűrű kínálatát átböngészve láthatjuk, hogy korunk trendjeit követve igen bőséges paletta áll rendelkezésre: elérhető milánói lánc arany és ezüst kivitelben, amely elasztikus, vagyis nagyon kényelmes. Az ezüstöt választva egy kicsit szolidabban mutathatjuk meg a világnak egyéniségünket, míg a feltűnőbb arannyal a luxus, elegancia világába nyerünk betekintést. 

 

Amennyiben egy különlegesebb kialakítású darabra vágyunk, a szimbólumokat tartalmazó típusok nagyszerű választások - akár egy letisztult kereszt mintával díszített. A speciális motívumokkal egy más értelmezése is megvilágításba kerül a gyűrűviselésnek, méghozzá a valahová tartozás kifejezése. A közösség erejét hangsúlyozva egyre gyakrabban döntenek a különleges, jelképes gyűrűk mellett. 

 

Jolly joker darabok minden szetthez

Természetes igényünk, hogy szeretnénk néhány olyan ékszert is, amelyek bármilyen összeállítással viselhetők. Ilyen például az ezüst láncmintás férfi gyűrű, amely tökéletesen passzol elegáns öltönyhöz, ugyanakkor egy laza farmer-ing kombinációval is bátran hordható. Egyrészt emel az egész megjelenésen, másrészt azt a benyomást kelti, hogy a viselőjének számít a stílus, az igényesség, és persze nem fél megmutatni a világnak, hogy kellően magabiztos. 

 

Elengedhetetlen eleme az igazán ütős férfi outfitnek, hiszen ha belegondolunk, nem véletlen, hogy rengeteg üzletvezető, cégtulajdonos ujján is fellelhető egy valóban markáns darab. Ahogyan a zenészek, művészek kedvelt kiegészítője is. 

 

Hasonlóan tekinthetünk rá, mint egy prémium karórára, melyek szintén beszerezhetők webáruházunk széles választékából

 

A kiválasztás során mindenképpen törekedjünk arra, hogy az egyes kiegészítők passzoljanak a ruhaszettel, a cipővel, illetve az övvel! A bőrelemeken lévő csatok, valamint a karóraszíj mind harmonikus egészt alkossanak.

 

Viselési tippek férfiaknak 

Egyes ajánlások szerint kézfejenként 3 gyűrűnél több nem javasolt, itt kell megjegyeznünk, hogy a szokások és hagyományok köréből bármikor kiléphetünk. Néhány dolog azonban örök érvényű, mint például az is, hogy a gyűrűsujjon szokás a karikagyűrűt vagy eljegyzési gyűrűt viselni, a mutató- vagy kisujjra kerülhet a pecsétgyűrű. 

 

Ami pedig a középső ujjat illeti, bátran feldíszíthetjük, nem kell kihagyni a sorból. Sokan úgy vélik, hogy a hüvelykujjon akkor ildomos ékszert hordani, ha két másik ujjunkon is viselünk gyűrűt egyazon kézfejünkön. 

 

Az igazság az, hogy nagyon igényes outfitet hozhatunk létre, ha a saját stílusunkat követve járunk el. Egyetlen jól megválasztott, szolidabb kiegészítővel is extravagáns megjelenést alakíthatunk ki, ha pedig szeretjük a tekintélyt parancsoló, hangsúlyosabb ékszereket, ráerősíthetünk a férfias kisugárzásra.