+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Az orr piercing megfelelő kezelése

Kövér Szilvia
2021.11.17 21:41
Az orr piercing megfelelő kezelése

Az orr piercing megfelelő kezelése

 

Az orr piercingek kezeléséről sok mindent lehet mondani általánosságban, de vajon érdemes általánosságokra alapozni?

Fontos, hogy olyan helyet válassz a beavatkozáshoz, ahol kiváló minőségű testékszereket találsz, és egy olyan szakember végzi a műveletet, akiben megbízhatsz. Megfelelő tapasztalat és korrekt információk híján kis esélyed lesz arra, hogy gyors gyógyulással úszd meg életed első piercingjét.

A piercingek kezelése alapvetően azonos (és ez egy nagy általánosság). Gyógyulási ideje leginkább azzal van összefüggésben, hogy mekkora “sérülést” szenvedtél el. Szövettől függően 2 és 6 hét között mozog az az időtartam, ami alatt teljesen rendbe jöhetsz. Sokat tehetsz azzal is a folyamat gyorsításáért, ha megfelelően kezeled és ápolod a területet, illetve betartod a piercered tanácsait. Ezért is lényeges a megfelelő szakember kiválasztása, hiszen ő tud aktuális állapotodnak megfelelő, szakszerű javaslatokkal ellátni. 

A piercing felhelyezése – Hogyan is zajlik a folyamat?

Egy testékszer felhelyezése alapvetően a test egy pontján történő lyukasztást jelent. Az általad választott ékszer pedig tulajdonképpen ebbe a szúrt lyukacskába kerül be. Szigorúan véve ez egy sebészi beavatkozás, ezért is fontos a megfelelő higiénia és a seb ellátása.

A probléma, amivel a legtöbben találkozhatnak, az a bakteriális eredetű fertőzés. Győződj meg róla, hogy van-e olyan alapbetegséged, ami esetleg hajlamosíthat egy fertőzésre. Azoknak kell fokozottan figyelni, akik cukorbetegségben szenvednek, vagy valamilyen keringési elégtelenségük van. 

Ritkán előfordulhat, hogy a bőrbe helyezett ékszer allergizáló lehet. Webáruházunk orrpiercingjei között számos olyan terméket találhatsz, amit fémérzékenység esetén is bátran viselhetsz. Természetes jelenség, hogy a piercing behelyezésnél bőrpír és enyhe fájdalom léphet fel.

Orr piercing kezelése

Fontos minden esetben kivárni a gyógyulási időt, hiszen a piercing belövése egy szúrt sebnek számít. Meg kell jegyeznünk, hogy bármilyen piercingről is legyen szó, gyógyulásuk sosem időfüggő, hanem állapotuk határozza meg, hogy gyógyultnak nyilváníthatjuk-e a területet. 

 

Hagyj időt magadnak, általánosságban 2 és 3 hét között várható, hogy teljesen végbemegy az orr területének regenerálódása. Amikor ez az időszak letelt, továbbra is figyeld magad, hogy tapasztalsz-e gyulladást, duzzanatot vagy pirosságot. A bőr nagyon gyorsan képes regenerálódni, viszont egy idegen testet a szervezetnek meg kell szoknia. 

 

Néhány jó tanács, ha te is belevágnál!

Az utókezelést illetően légy szigorú magadhoz! Többféle gyulladáscsökkentő készítmény létezik, melyekkel segítheted a sebgyógyulást, ezeket érdemes napi rendszerességgel alkalmazni. Az első időkben ne mozgasd és ne próbáld forgatni sem az ékszert, sőt kivenni sem javallott, hiszen az apró nyílás nagyon hamar képes begyógyulni.

Fontos, hogy tisztán tartsd az érintett bőrfelületet, ehhez használhatsz akár kamillateás borogatást is. Ameddig nem zajlott le a gyógyulási folyamat, a fertőzések elkerülése érdekében kerüld a szaunázást és az uszodahasználatot. Otthon se áztasd a sebet, illetve az is fontos, hogy különböző kozmetikumokkal se terheljük azt a gyógyulási szakaszban.

Reméljük, sikerült felvérteznünk téged azzal a tudással, amivel bátran belevághatsz a testékszer használatába! Válogass csodás piercingjeink között, minden bizonnyal megtalálod az elképzeléseidnek megfelelőt. Amennyiben mégis lenne kérdésed, vagy bizonytalan vagy, keress minket bátran elérhetőségeink valamelyikén!