+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Hogyan oldható meg praktikusan az ezüst ékszer tisztítása?

Kövér Szilvia
2023.01.03 21:06
Hogyan oldható meg praktikusan az ezüst ékszer tisztítása?

Hogyan oldható meg praktikusan az ezüst ékszer tisztítása?

 

Az idő múlása bizony az ezüst kiegészítőinken is meglátszik. A jó hír, hogy léteznek olyan módszerek, melyekkel az ezüst ékszer tisztítása hatékonyan megoldható. Ezáltal régi fülbevalóinkat is szinte újjá varázsolhatjuk. Bármennyire is szomorú tény, de nemesfém ékszereink sem ragyognak örökké. Praktikus tippekkel azonban elejét vehetjük a feketedésnek.

 

Az alábbiakban néhány egyszerű módját ismertetjük az ezüst megtisztításának! Bizonyos módszerek viszont csak rontanak a helyzeten, ezekről is szót ejtünk!

 

Népszerű kiegészítők minden alkalomra

Mindannyian szeretjük a töretlenül népszerű ezüst fülbevalókat, melyek változatos formaviláguknak és egyedi kialakításuknak köszönhetően sosem mennek ki a divatból. A klasszikus darabok kedvelői és a hangsúlyos, figyelemfelkeltő példányokat preferálók is bőségesen válogathatnak. Webáruházunk fülbevalók kategóriájában elegáns fülékszerek, hétköznapi, hagyományos modellek és ütős, ezüst köves darabok egyaránt fellelhetők. 

 

A lehetőségeink szinte végtelenek. Választhatunk afféle jolly joker fülbevalókat, melyek szinte bármely alkalomhoz ideálisak. Az ezüst az elegancia, a báj és a luxus közvetítője egyszerre.

 

Dönthetünk finom, elegáns kivitelezésű ékszer mellett is, mint például az ezüst csepp alakú köves fülbevaló pave halo díszítéssel, mely gyönyörű nőies modell. Tökéletes rendhagyó eseményeken, de akár az unalmas hétköznapok feldobására is remek lehetőséget kínál. 

 

Az ezüst ékszer tisztítása könnyedén megvalósítható!

A köztudatban még mindig él a téves elképzelés, miszerint az ezüst oxidálódik. Pedig a nemesfémeken nem képződhet oxidréteg, a feketedést a levegő kénhidrogén tartalma okozza. A felületén képződött réteg nem más, mint ezüst-szulfid. Régen gyakran “nemesrozsdaként” utaltak rá. 

 

Szerencsére számos megoldás létezik, melyekkel megtisztíthatók kiegészítőink, és ismét visszanyerhetik régi fényüket. 

 

A házi módszerek közül kerülendő viszont az alkohollal, sebbenzinnel és az acetonnal történő tisztítás! Sajnos ezáltal a ragyogásnak is búcsút mondhatnánk. 

 

Ehelyett javasolt a fogkrémmel történő átdörzsölés, majd a vizes öblítés, ezután szárazra törlés. A fogkrémben található apró szemcsékkel hatékonyan eltávolíthatjuk a nem kívánt feketés elszíneződést. Szintén jó megoldás a citrom és a só kombinációja, melyben vízzel hígítva még az áztatás is ajánlott. 

 

Egy másik tippünk, mely beválhat: fél csésze ecethez adjunk 2 evőkanál szódabikarbónát! Az összekeverés után kezdődhet is az áztatás. Körülbelül két órán át érdemes a készített folyadékban hagyni ékszerünket. A tisztítást követően az alapos vizes öblítés és szárazra törlés ez esetben sem maradhat el. 

 

Érdemes megpróbálni a kukoricakeményítő és víz keverékéből készült pasztás tisztítást is, mellyel visszanyerhetjük az ékszer régi fényét. Természetesen bármelyik mellett is döntünk, az alapos átdörzsölés és vízzel való öblítés minden esetben a folyamat része. Ahogyan a száraz kendővel történő áttörlés is. 

 

Tündököljünk ragyogó ezüst kiegészítőkkel!

A fent említett néhány módszer csupán a töredéke annak a számos technikának, amellyel megtisztíthatjuk féltve őrzött ezüst darabjainkat. A praktikus házi megoldásoknak köszönhetően nem kell lemondanunk kedvenc ékszereinkről, elegendő időnként eltávolítani a feketés réteget, és ismét visszanyerhetik régi ragyogásukat.

 

Széles választékunkban divatékszerek, hip-hop kiegészítők és prémium karórák is helyet kaptak az ezüst kiegészítők mellett. Mivel érdemes időről időre felfrissíteni a kiegészítős fiókunkat is éppúgy, ahogyan ruhatárunkat, ezért azt javasoljuk, hogy ismerkedj meg kínálatunkkal!