+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Mi a karkötőméretek szerepe a választásban?

Kövér Szilvia
2022.03.09 15:55
Mi a karkötőméretek szerepe a választásban?

Mi a karkötőméretek szerepe a választásban?

A karkötők gyönyörű ékszerek, melyek igazán stílusossá és elegánssá varázsolják a megjelenést. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy mennyire fontos a dizájn mellett a karkötő mérete is!

Szerencsére manapság sokféle stílusú és kialakítású darab elérhető különféle méretekben. Alkalomhoz, illetve öltözethez illően érdemes többfélét is beszerezni. Ahhoz, hogy a leginkább hozzád illőt választhasd ki, néhány alapvető szempontot érdemes figyelembe venned!

A karkötők típusai 

Ahogyan a többi kiegészítő esetében, a csuklón viselt ékszereknél is bőséges a kínálat. Anyaguk tekintetében az ezüst jelenleg is nagyon népszerű, hiszen eleganciát sugároz. A nemesfém közvetíti a szépség, a lágyság és a luxus ígéretét. 

Az ezüstön kívül sokan kedvelik a kerámia gyöngy és a cinkötvözetből gyártott termékeket. Fiatalok körében a textil karkötők is elterjedtek, gyakran kabalaként hordják, vagy egy nagyon személyes emlék kapcsolódik hozzájuk. Közkedvelt még a fém, textil kombináció is, mely kényelmes, akár sportoláshoz is viselhető. Különösen a fonott zsinórból készültek igazán strapabíróak, melyek tökéletesen követik a csukló vonalát. 

Az anyaguk mellett a karkötők mérete is egy sarkalatos pont. A kényelmi szempontokon túl leginkább a testalkat és a preferált stílus alapján érdemes kiválasztani az ideális méretet. 

A karkötőméretek jelentősége

Alapszabályként elmondható, hogy a csuklód kerületének ismerete nagyon sokat segíthet a választásban. Lemérheted szabócentivel vagy egy vékonyabb zsinór segítségével is. Ha nem is pontos a mérés, elegendő támpontot ad, mellyel már magabiztosabban keresgélhetsz!

Nálunk, a WEARING.hu webáruházban széles karkötőválasztékból szemezgethetsz. Célszerű a termékek leírásánál is tájékozódni. Némelyik ékszer esetében adott típusból többféle méret is elérhető. A választás annak is függvénye, hogy a lazább karkötőket preferálod vagy a passzosabbakat, melyek pontosan illeszkednek a csuklódhoz. 

Egy másik szempont a méret kapcsán, hogy milyen stílus áll hozzád közelebb. A kihívóbb, feltűnőbb darabok vagy a lágyabb, elegáns ékszerek, melyeket különleges alkalmakkor is viselhetsz. Ilyen például a kétsoros rosegold ezüst karkötő. Finomságot, lágyságot sugároz, mégis kellően bohém is egyben. 

Karkötőd mellé választhatsz stílusos ezüst fülbevalót is, emellett számos divatékszert és hip-hop kiegészítőt is megtalálsz izgalmas kínálatunkban

Hogyan válassz számodra ideális karkötőt? 

A testalkatodat szem előtt tartva, a csuklód kerületét nagyjából ismerve nem tévedhetsz nagyot! Fő szempontként elmondható, hogy a vékony csuklóval rendelkező hölgyeknek a kisebb karkötők, karperecek ideálisak, míg erősebb csukló esetében bátran viselhetők a nagyobb, hangsúlyos karkötők. 

A dizájn és a trend mellett, a kényelem is éppoly fontos, tehát ha a lazább ékszereket szereted, érdemesebb olyat választani, ha viszont a csukló vonalát követő, szorosabb kiegészítőben érzed jobban magad, akkor az a számodra ideális. Mindig az egyéniségedhez passzoló legyen, az általad preferált stílusban!

A karkötő szettek is remek választások, melyben több különböző típust kombinálhatsz. Azt is gondold át, hogy milyen alkalomra vennéd, hol viselnéd leginkább! Hivatalosabb légkörben érdemes a klasszikus darabokat vagy akár egy elegáns szettet viselni. Ugyanakkor laza környezetben a határ a csillagos ég, bátran elengedheted a fantáziádat.