+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Nyakláncméretek és stílusok: mi a divat?

Kövér Szilvia
2021.10.18 18:16
Nyakláncméretek és stílusok: mi a divat?

Nyakláncméretek és stílusok: mi a divat?

 

A nyakláncméretek, színek és formák természetesen összefüggnek a divat aktualitásaival. A hosszú gyöngysorok, a nyakra tapadó tetkólánc, a finom kis aranylánc szívecskével, mind jó példák arra, hogy a stílust a méret is befolyásolja.

 

Nyakláncméretek

A nyakláncok mérete természetesen függ az általunk viselt ruhától, valamint az ékszer stílusától. 

 

Alapvetően több nyakbavaló láncméretet különböztetünk meg. A legrövidebbek a 30 cm körüli láncok, amelyek szorosan hozzásimulnak a nyakunkhoz. Ezek a nyakbavalók csak a nyakat és részben a dekoltázst is szabadon engedő ruhákhoz illenek.

 

Az előbbinél 10 cm-rel hosszabbak az úgynevezett gallérnyakláncok, amelyek még épphogy a kulcscsont fölé érnek. Ezek általában szintén az enyhén kivágott, esetleg a mélyebben dekoltált ruhák mellett mutatnak jól. Mindez azért fontos, mert ennek az ékszernek egyrészt érdemes érvényesülnie, másrészt optikailag is kihathat az öltözékünk megjelenésére, az összhatásra.

 

A 40-50 cm-es ékszerek a kereknyakú ruhákhoz, a mélyebb dekoltázsakhoz illenek. Nagyon jól mutat rajtuk a medál, ehhez a mérethez érdemes is hordanunk. A sok, kisebb csüngőből, medálkából álló, most olyan divatos vintage láncok mérete általában ez a hossz szokott lenni. Nem véletlenül, hiszen így tényleg érvényesül az ékszer, a ruha és a nyak is.

 

Az ennél nagyobb, hosszabb nyakba való ékszereket már zárt ruhákhoz szoktuk hordani, kívül. Bármilyen garbót, inget, ingruhát nagyszerűen dob fel egy hosszabb lánc. Az 50-60 cm-es, úgynevezett matiné nyakláncok még a mellvonal fölé érnek. Ha például egy fekete garbót viselünk, akkor egy színes matiné lánccal nagyon szépen tudjuk nyújtani a felsőtestünket. 

 

70-90, illetve 100-110 cm hosszú, nyakat díszítő ékszerek is léteznek. Ezek már a mellvonalra érnek. Többször feltekerve, csomózva is hordhatjuk őket. Ezek a hosszú ékszerek nagyon sok esetben inkább gyöngysorok vagy arra emlékeztető stílusú darabok. 

 

Manapság a többsorosak számítanak a legdivatosabbnak. Ilyen például webáruházunk többsoros vintage nyaklánca. A láncméreteket tekintve ezek általában egy vagy egy 30-40 cm-es, egy 40-50 és egy 50-60 cm-es darabból állnak. Vagy pedig 10 cm-rel hosszabbak az elemei. Előbbi esetben még egy mélyebben dekoltált ruhához, kigombolt blúzhoz is felvehetjük őket, míg a nagyobb láncot inkább zárt garbók, kevésbé kivágott, egyszínű ruhák mellett mutatnak jól.

 

A stílusuk

A choker láncok strasszkövekkel kirakott, vagány, mégis elegáns darabok. Jellemzően kifejezetten szoros darabok. Ezek most nagyon divatosnak számítanak. Kb 30 cm-es a hosszuk, mely állítható ugyan, de csak azért, hogy mindenképpen kényelmesen, szorosan a nyak körül hordhassuk őket.

 

Webáruházunk nyakláncválasztéka többféle méretre és stílusra terjed ki. A punk stílusú, borotvapenge medállal ellátott, szexi nőies darabra is a szűk méret jellemző, hiszen mind a stílus, mind maga az ékszer akkor érvényesül megfelelően, ha szorosan hordjuk. Ugyanez igaz a vintage stílusú darabokra is, általában szűkebbek szoktak lenni, enyhe bohó hatással, játékos megjelenéssel.

 

A klasszikus méretű, középhosszúak sokszor visszafogott, klasszikus stílusú, elegáns darabok. Mint a kristálymedállal ellátott ezüst Pave Halo nyakékszerünk. Ha a készlettel kapcsolatos kérdésed van, esetleg a különböző stílusokkal kapcsolatban vagy bizonytalan, keress minket bátran!

 

Manapság tehát minden méret divatosnak számít. A méretek főként a stílust és az összhatást befolyásolják. Ezért érdemes tudatosnak lennünk egy-egy ékszer kiválasztásánál vagy egy-egy outfit összeválogatása során.