+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Testékszer fajták napjainkban – az egyedi külső megteremtői

Kövér Szilvia
2023.12.15 08:58
Testékszer fajták napjainkban – az egyedi külső megteremtői

Testékszer fajták napjainkban – az egyedi külső megteremtői

 

Amikor a testékszer fajták kapcsán elgondolkodunk, hogy vajon melyik az igazán nekünk való, elsőként talán azt érdemes tisztázni, hogy melyek ezek, milyen stílust szeretnénk kialakítani, mely testrészünket emelnénk ki, tennénk hangsúlyosabbá.

Bár a legtöbben egyből az extrém megjelenésre asszociálnak a piercingek hallatán, igenis lehet szolidabban, visszafogottan is viselni őket. A legkedveltebbek közé tartoznak a köldök- és a fülpiercingek, de természetesen van aki egyéb testtájain hord szívesebben ékszereket. 

 

Testékszer fajták – hogyan érdemes választani?

Ezek a kiegészítők nem csupán dekoratív elemek, hanem az önkifejezés eszközei, általuk egyéni stílust, különlegesebb megjelenést hozhatunk létre. A webáruházunkban megtalálható testékszerek lehetőséget teremtenek egy kis kísérletezésre, a trendek kipróbálására, sőt, a klasszikus darabokon túl akár a migrén piercing mellett is dönthetünk. 

Kezdjük először az alapokkal! Régebben az orrkarika kifejezetten a punkok, rockerek kedvelt kiegészítője volt, ami manapság sem sokat változott, annyi különbséggel, hogy ma már egyre többen szeretnének kipróbálni valami újat, izgalmasat, és ha már bevállalósak, miért is ne épp az arcuk jól látható, központi részén viselnék azt. 

 

Hasonlóképpen kelendőek a fülben hordott darabok is, s itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy az iménti migrén, azaz Shenmen piercingről is beszéljünk egy kicsit. Egy speciális csoportja az ékszereknek, amelyeket abból a célból viselnek, hogy ezáltal enyhítsék a fájdalmas panaszaikat. A fül alján lévő Shenmen pontba szúrják, amely lényeges az akupunktúrás gyakorlatban is. Úgy tartják, hogy ennek a stimulálása révén a chi áramlása szabályozható, vagyis sokan a különféle fejfájástípusok mérséklése céljából vetik be. Természetesen az “eredmények” a felhasználók tapasztalatain alapulnak, így semmiképp sem szabad orvosi kezelésként értelmezni. 

Egy ezüst, nagy köves gömb piercing remek választás, ha esetleg kipróbálnánk a hosszú évek óta gyötrő migrénes panaszaink enyhítése céljából. Ezeknek a típusoknak a beszúrása vékony tűvel történik, és maga az ékszer is kisebb, hiszen ilyenkor nem a vagányabb megjelenés kerül a fókuszba, hanem a test egyensúlyának javítása. 

A választás során elsődlegesen a célt határozzuk meg, vagyis hogy leginkább az önkifejezés eszközeként használnánk, egyéni, bevállalósabb külső létrehozása a feltett szándékunk, vagy inkább egy rejtettebb helyen viselnénk, amely csak bizonyos időszakokban kapna központi szerepet, mint például a köldökpiercing.

 

Melyik passzol hozzánk leginkább?

Ennek eldöntéséhez tisztázzuk magunkban, hogy figyelemfelkeltés a cél, az hogy kitűnjünk az átlagból vagy inkább szolidabb, ám mégis különleges stílusra vágyunk. A megszokott mindennapok unalmát cserélnénk le egy elképesztő új világra?

Kevesen tudják, de igényesen, kevésbé megbotránkoztató módon is viselhetők testékszerek, akár fülben, nyelvben hordjuk vagy épp ajkunk díszeként.

 

Extrém testmódosítás? Ütős megoldás lehet a fültágító!

A világ minden táján trendi, leginkább a fiatalok választják előszeretettel, de bármely életkorban lehetünk nyitottak az újdonságokra. Széles választékunkban megtalálhatók csajosabb darabok, ugyanakkor a klasszikus szilikonból készült fültágítók egyaránt. 

Akár párunkat lepnénk meg vele, akár saját merészebb stílust hoznánk létre, a testékszerek minderre lehetőséget kínálnak!