+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Miért olyan vonzó a köves karkötő?

Kövér Szilvia
2024.01.16 11:28
Miért olyan vonzó a köves karkötő?

Miért olyan vonzó a köves karkötő? 

 

Az ékszerek tükrözik stílusunkat, egyéniségünket, elég megnézni, hogy milyen kiegészítőket viselnek mások, és máris rengeteget megtudhatunk az adott személyről. A köves karkötők sokat elárulhatnak rólunk, jóval többet, mint hisszük. Nem csak a luxus és elegancia képviselői, hiszen aszerint, hogy ásványkövet tartalmazót vagy például cirkónia köves változatot teszünk fel, utalhatunk meggyőződéseinkre, az általunk fontosnak vélt értékekre, a pillanatnyi hangulatunkra, de persze személyesebb vonatkozások is megtudhatók belőle.

 

Mit közvetít egy köves karkötő?

Maguk a drágakövek önmagukban is a nőiesség, a szépség és a báj szimbólumai, persze ettől még utalhat az általunk viselt trendi karkötő egy konkrét stílusra, zenei irányzatra is. A rapperek közkedvelt kiegészítői a kereszt szimbólumos nyakláncok és az ice medállal ellátott ékszerek. Szintén előszeretettel választják az iced out curb miami karkötőt például, de a kövekkel díszített tennis karkötő is igen kelendő. 

Hogy miért? Legfőképp azért, mert kifinomult és egyedi megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ha egy efféle darab mellett döntünk, nemcsak a drágakövek ragyoghatnak, hanem egész megjelenésünk is sugárzó, önbizalommal teli lesz.

A kövecskék igényességről tanúskodnak, általuk még magabiztosabbak lehetünk, hiszen aki kifogástalan outfittel rendelkezik, s emellett magán viseli az elegancia jegyeit, sokkal vonzóbb is mások szemében. Nem beszélve róla, ha mindezt egyedi stílus képében juttatja kifejezésre.

 

Milyen típusokból válogathatunk?

A karkötők ezen típusai nem csupán esztétikai szempontból varázslatosak, gyakran különféle jelentéseket, de akár pozitív hatásokat is társítanak hozzájuk. Gondoljunk az ásványköves ékszerekre, amelyek közül a legelterjedtebbek a rózsakvarc, az ametiszt és a tigrisszem. 

A rózsakvarc például segíthet feloldani az érzelmi blokkokat, nem véletlenül kapcsolják a szívcsakrához. Lelki síkon számos pozitív hatást kínál, egyesek úgy tartják, hogy képes a szívfájdalmak oldására is, de már az ősidőkben is alkalmazták. Sokan úgy vélik, hogy a viselésével nyitottabbá válunk mások szeretetének elfogadására, miközben megtanít önmagunkat is teljes odaadással szeretni.

Ebből máris láthatjuk azt, hogy nemcsak kedvező tulajdonságokat közvetíthetnek, hanem más-más energiák is társíthatók hozzájuk, ez pedig befolyással lehet az egész külső megjelenésünkre is, a kisugárzásunkra.

A cirkónia kövekkel ellátott karkötők jellegzetessége, hogy fényesen ragyognak, akár a gyémánt, s épp ettől gondolunk rájuk a luxus és a fényűzés szimbólumaiként. 

Szokás mondani, hogy sugárzóan ragyogó szépség, a gondosan megmunkált kövekkel ráerősíthetünk a kisugárzásunkra, azaz megadhatjuk azt a kis pluszt. Például a 3 mm-es tennis karkötő kifinomult és elegáns, melyet bármilyen különleges eseményen bátran viselhetünk.

 

Mikor ideális választás?

Egy köves karkötő nem csak az egyedi alkalmakhoz tökéletes, webáruházunk kínálatában is bőséges a paletta, köztük szolidabb és merészebb darabokkal, így akár egy szimpla hétköznapi viselethez is választható visszafogottabb modell. 

Amikor viszont a csillogó, “ünnepi” megjelenés úgymond kötelező, érdemes minél feltűnőbb, díszesebb ékszer mellett dönteni. Remek választás meglepetésként is: ha a megajándékozott kedveli a hip-hop zenei műfajt, miért is ne ajándékozhatnánk meg egy ice karkötővel?

Nőként viselve pedig a gyönyörű kézfejünkre és a szép manikűrünkre is nagyobb hangsúly helyeződhet, ugyanis a csuklón viselt kiegészítők oda terelik a figyelmet.