+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Arany fülbevaló tisztítása – hogyan kezdj neki?

Kövér Szilvia
2023.09.14 08:36
Arany fülbevaló tisztítása – hogyan kezdj neki?

Arany fülbevaló tisztítása – hogyan kezdj neki?

 

Bizonyára téged is foglalkoztat a kérdés: hogyan oldható meg az arany fülbevaló tisztítása hatékonyan, mégis kíméletesen? A jó hírünk, hogy szerencsére nem kell bonyolult dolgokra gondolni, egyszerű hétköznapi praktikákkal könnyedén megtisztíthatod legkedvesebb arany ékszereidet, sőt, még kárt sem teszel bennük. Tarts velünk, és beavatunk ennek rejtelmeibe.

 

Bizonyos időközönként a kiegészítőinkről is gondoskodnunk kell, ahogyan a cipőinkről, ruhadarabjainkról. Azonban aggodalomra semmi ok, az arany ékszerek nagyon egyszerű módszerekkel felfrissíthetők. Még szebben ragyognak majd, mint új korukban.

 

Arany fülbevaló tisztítása

Időről időre átnézed ékszeres dobozodat, ahogyan mindenki más, persze ez együtt jár azzal, hogy olykor elcsábulsz, hogy esetleg ideje lenne újakat is beszerezned. Nincs is ezzel semmi gond, sokan hasonlóképpen vélekedünk, végtére is egy kis vérfrissítés nem árthat a kiegészítők terén sem. Női fülbevalóink között bizonyára megtalálod a következő kedvencedet.

 

Miután beszerezted a neked tetsző darabokat, itt az ideje, hogy gondoskodj régi fülékszereidről is. A tisztításuk pofonegyszerű, ezt megoldhatod egy csepp mosogatószerrel és egy kis vízzel. Arra azonban ügyelj, hogy óvatosan, dörzsölés nélkül tisztogasd meg becses kincseidet. Kerüld az agresszív tisztítószereket!

 

Egy másik bevált tipp a szódabikarbónás módszer: elegendő egy kisebb mennyiségű vízzel pasztát készítened, amelynek segítségével szintén elvégezheted a tisztítási procedúrát. Amire még kiemelten figyelj, hogy langyos vízzel dolgozz, semmiképp se érintsd forró vízbe ékszereidet. 

 

Egyesek nem gondolják túl, és a folyékony szappanra esküsznek. Persze miért is kéne túlreagálni, ha a karikagyűrű is kibírja az intenzív kézmosást, az arany fülbevaló ne tenné? 

 

Mások egy picit jobban megadják a módját, és beszereznek patikában kapható magnéziumport arany fülbevalójuk tisztításához. Egyszerűen vízbe szórják, majd ebben áztatják akár egy éjjelen át is. Ennek előnye, hogy nem kell egyesével dolgoznod velük, hanem egyszerre letudod az egész műveletet, amíg kipihened magad, a magnézium teszi a dolgát.

 

Mikor legyél körültekintőbb?

Drágaköves, gyöngyös arany fülbevalóknál légy óvatosabb, de az alapszabály esetükben is ugyanaz. A forró víz alkalmazása kerülendő, ahogyan a dörzsölés és a durva szerek használata is. 

 

Egy pár arany minimalista fülbevalót oly módon is megtisztíthatsz, hogy egy puha ronggyal áttörlöd. Ez elegendő, ha nem találsz rajta zsírlenyomatokat, s egyéb szennyeződéseket. Ha tehát csupán porosak az ékszereid nem feltétlenül kell más alapanyagot igénybe venned a tisztításhoz.

 

Amennyiben alkohollal szeretnéd visszahozni a fényét, mindenképpen kis mennyiségben, először egy kevésbé látható helyen végezz próbát. Ezután óvatosan törölgesd át vattával. 

 

Mit tehetsz a megelőzés érdekében?

Azokat a fülbevalókat, melyeket különös helyen őrzöl szívedben, bizonyára még nagyobb gondossággal óvsz. Ez esetben megteheted, hogy eleve a rendhagyó eseményeken viseled, s amikor épp nincsenek veled, egy kis szütyőben helyezed el, hogy ne érje por, szennyeződés. 

 

Javasolt továbbá minden viselést követően a finom áttörlése puha ronggyal, így a még friss izzadságcseppek azonnal eltüntethetők. Lehet, hogy a szemünk még nem látja, de hosszú hónapok, évek múltával bizony meglátszódik majd a fényén. A leghatékonyabb tisztítási mód pedig megelőzés.

 

Szeretnél még néhány ütős fülbevalót a következő különleges eseményre? Nézz szét webáruházunk széles választékában, és bővítsd ékszeres palettádat!