+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Miért fontos az ezüst fülbevaló tisztítása?

Kövér Szilvia
2023.11.27 15:50
Miért fontos az ezüst fülbevaló tisztítása?

Miért fontos az ezüst fülbevaló tisztítása?

 

Az ezüst fülbevaló tisztítása alapvető feladatunk, hiszen idővel veszíthet fényéből, ráadásul megjelenhet rajta a nemesrozsda is. Ha pedig a kiegészítő eszmei értékkel is bír, vagyis egy hozzánk közel álló, szeretett személytől kaptuk, úgy még inkább lényeges a karbantartása. 

 

A levegőben lévő kén-hidrogén az ékszeren ezüst-szulfidot képezhet, ez a “szennyeződés” jól látható, mivel a fülbevaló “megfeketedik”. Természetesen nemcsak ez okozza a problémát, hanem az is, hogy folyamatosan veszít ragyogásából. 

 

Ékszereink nem eldobhatóak!

Mindazok, akik imádják a kiegészítőket, pontosan tudják, hogy egy-egy kedvenc darab bizony nagyon hozzánk tud nőni. Akár a kialakítása, akár az ajándékozó személye vagy épp az esemény, amely során átadták, egyaránt szerepet játszhat abban, hogy komoly érzelmi kötelék alakuljon ki köztünk és legkedvesebb fülbevalónk között. Viszont szomorúsággal tölthet el az a tény, hogy az idő sajnos a kiegészítőnkön is fog. A jó hírünk azonban, hogy egy gondos tisztítással visszahozhatjuk régi fényét, s nem kell megválnunk tőle. 

 

Lehetséges, hogy egy komplett ezüst ékszerszettnek szeretnénk visszaadni elveszett fényét, s ezáltal “új élettel” megajándékozni. Az egyszerű házi megoldások által nemcsak a kosztól és szennyeződésektől szabadíthatjuk meg, hanem ismét fényessé, ragyogóvá varázsolhatjuk. 

 

Gondolnunk kell az egészségünkre is, hiszen a felgyűlt szennyeződések nem csupán esztétikai problémát jelenthetnek. A mindennapos használat során eső- és izzadságcseppek is rászáradhatnak, ez ellen az egyik legjobb védekezés, ha viselést követően gondosan áttöröljük egy puha ronggyal. 

 

Ha rendszeresen időt szánunk ékszereink karbantartására, akkor sosem kell megválnunk tőlük, sőt, akár tovább is ajándékozhatjuk, ha úgy érezzük, hogy családunk egy másik tagjának nagyobb szüksége van rá. 

 

Néhány tipp, hogy az ezüst fülbevaló tisztítása tökéletesen sikerüljön

A legtöbb házi praktika nem ismeretlen az ékszerimádók körében, de van néhány olyan módszer, amely nemcsak népszerű, hanem pofonegyszerűen elvégezhető. Ilyen például a só és citromlé kombinációja, amelynek elegyét érdemes vízzel hígítani. Dönthetünk az áztatás mellett, de például egy fogkefe segítségével is átdörzsölhetjük az ékszert óvatosan, a sós-citromleves keverékkel. 

 

A fogkefénél maradva egy másik javasolt tipp a fogkrémes megtisztítás, mely során alaposan átdörzsöljük a pasztával, arra ügyelve, hogy ne durvább szemcsés változattal tegyük. Ezek ugyanis kárt tehetnek a fülbevalónkban. 

 

Egyesek a hajbalzsamra esküsznek, amely rendhagyó megoldásnak tűnik, de a lényeg, hogy hatékony. 

 

Talán a legismertebb a szódabikarbónás tisztítási mód, ehhez csupán alufóliára és szódabikarbónára lesz szükségünk. Kibélelhetünk egy tálkát, de magából az alufóliából is formálhatunk edénykét, amelybe belekerülhet a nátrium-bikarbonát, majd egy kevés forró vízzel felöntjük, és máris mehet bele az ezüst ékszer.

 

Legyünk óvatosak viszont egy kockaköves pave díszítésű fülbevalóval, esetében kerüljük a dörzsölést és az erős tisztítószereket. Igyekezzünk a leggyengédebb módon megtisztítani. 

 

Kedvenc ezüst fülbevalónk örökké ragyoghat

Nincsen akadálya, hogy időnként meglepjük magunkat egy-egy új darabbal, webáruházunk bőséges választékában többféle stílusú, kialakítású modell is elérhető. Ám a kedvenc ékszereinkről sem kell lemondanunk, egyedül rajtunk áll, hogy időről időre visszahozzuk régi fényüket, hogy ismét tündökölhessünk általuk.