+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

+36-70/672-6515  |  info@wearing.hu  |  INGYENES SZÁLLÍTÁS ÖSSZEGHATÁR NÉLKÜL!

BLOG

Férfi karkötő: divat hordani vagy sem?

Kövér Szilvia
2021.06.15 15:25
Férfi karkötő: divat hordani vagy sem?

Férfi karkötő: divat hordani vagy sem?

 

A férfi karkötő sokféle szett része lehet, stílustól függően. Mik a legfrissebb trendek? Egyáltalán hordjon-e egy férfi karkötőt? Járjuk körbe egy kicsit a témát, hiszen a férfiak elég szkeptikusan közelítik meg az ékszerviselés kérdését. Ők ha hordanak valamit, az inkább státuszszimbólum vagy a stílusuk kifejezésének eszköze, mintsem egyszerű kiegészítő.

Férfiak és ékszerek

Tudjuk, hogy a férfiak óvatosak, ha ékszerről van szó. A nők viseletük kiegészítésére, szépségük kihangsúlyozására használják az ékszereket, a férfiak pedig úgy gondolják, hogy e célból nem férfias dolog ékszert viselni.

 

Pedig az ékszerviselés igenis lehet férfias dolog, annak célja és motivációja eltérhet a nőkétől. De nem is kell, hogy eltérjen. Mindenesetre a férfiak inkább presztízs kiegészítőként, esetleg stílusbeli önmegvalósításuk okán hordanak ékszereket. Éppen ezért népszerűek a vastag nyakláncok, a karórát kiegészítő teniszkarkötők és az ehhez hasonló divatkiegészítők a férfiak körében.

 

Tehát egy márkás óra, egy elegáns nyaklánc, esetleg valamelyik trend ékszerei jellemzőek a férfiak ékszerviselési szokásaira. Bármilyen kiegészítőről is van szó, akár nő, akár férfi viseli, megállapítható, hogy akkor mutathat igazán jól, ha összhangban van a ruházat stílusával.

 

A férfiak is hordhatnak ékszert egy-egy ruhadarabjuk, kiegészítőjük kiemelése céljából. Ahogy a mandzsettagomb, úgy egy karkötő vagy nyaklánc is nagyon jó lehetőséget nyújt a ruházat hangsúlyozásra. Egyszerűen csak arra kell figyelni, hogy amit viselünk, az minőségi férfi ékszer legyen, stílusos és igényes kidolgozású. 

Hip-hop férfi karkötők 

A hip-hop stílust nem kell bemutatnunk. Már a nyolcvanas évek óta az egyik legismertebb zenei és öltözködési stílus, napjainkban újra a csúcson van. A stílus jellegzetes kiegészítői a feltűnő ékszerek, a bő ruhák, valamint a fordított baseball sapka vagy a fejkendő.

 

A hip-hop kiegészítők közé tartoznak még a különböző nyakláncok és karkötők, hiszen ennél a stílusnál komoly hangsúly van az ékszereken. Milyenek a hip-hop karkötők? Alapvetően vastag láncok. Az egyik legdivatosabb fajtája a curb stílusú lánc, amely lapos elemekből van összefűzve.

 

A kubai stílusú láncok a curb stílushoz tartoznak. Nagyon divatosnak számítanak a hip-hop ékszerek között. Ahogy neve is mutatja, ez az óriási, lapos láncokból álló karkötő és nyaklánctípus Kubából indult el, ma pedig már világszinten ismert, főleg a hip-hop stílusnak köszönhetően.

 

Az ilyen stílusú férfi karkötők felkutatása nem mindig egyszerű. Akik szeretik a hip-hop ékszereket, erre a stílusra szakosodott webáruházunkban könnyen találhatnak számukra megfelelő, igényes darabokat. Ugyanis igyekszünk a legfrissebb amerikai divatot követni és igényes ékszereket árulni.

Tennis karkötő és egyéb kiegészítők

A karkötő lehet láncos, mint a curb vagy a kubai. Vannak azonban más kialakításúak és stílusúak is.

A férfi karkötők között a teniszkarkötő az egyik legnépszerűbb darab. Ezek az elegáns darabok általában egy sor drágakőből állnak. Persze léteznek olyanok is, melyek kristályokkal készülnek. Ezek követik a csukló formáját, mint a lánc, nem merev darabok. Az elegáns teniszkarkötők megfelelő kiegészítői lehetnek például egy minimalista, de elegáns karórának, nagyszerűen kihangsúlyozva azt.

Összességében tehát igen, a férfi karkötő divatosnak számít, a férfiak nyugodtan hordjanak ékszereket. Megfelelően összehangolva azok színét, anyagát és formáját, és a ruházathoz igazítva.